donderdag 3 november 2011

Apple cake!

Hi,



Tussen de bedrijven door gisteren even een lekkere cake gebakken. Supersimpel recept en echt superlekker! (en helaas ook supersnel weer op, maar ja met 2 pubermeiden in huis.....)
Ook 'ns maken? Hier het recept:
3 eieren, 170 gram fijne kristalsuiker, 160 gram bloem, 1/3 zakje instant gist, 150 gram boter, 2 appels, 1/2 tl. kaneel, handvol rozijnen.

Verwarm oven voor op 180 gr. C. Wel de rozijnen in warm water.Klop met mixer eieren & suiker tot een luchtige massa. Smelt intussen de boeter. Vermeng bloem met gist en spatel dit beetje bij beetje door de eiermassa. (geen klontjes, alle bloem goed vermengen!)Schep gesmolten boter door beslag.
Schil de appels & verwijder klokhuizen; snijd 1 appel in kleine stukjes en doe deze door het beslag, samen met de uitgelekte rozijnen. Schep alles in een met boter ingevette & met bloem bestrooide cakevorm. Snijd de 2de appel in partjes en leg deze naast elkaar bovenop het beslag; beetje aandrukken.Bak cake in ca. 40 minuten gaar.
Deze en meer van dit soort heerlijke cakerecepten staan in 1 van mijn favo bakboeken: De cakes van Sophie, van Sophie Dudemaine.
Hoop dat je 'm lekker vindt; be happy!

In between other things I baked this nice cake yesterday. Easy peasy recipe and really very nice! (and really too fast gone again, but what can you expect, with two teenagers in the house...)Wanna try it? Here's the recipe:
3 eggs, 170g caster sugar, 160 grams flour, 1/3 sachet instant yeast, 150 g butter, 2 apples, 1/2 teaspoon cinnamon, handful of raisins.

Preheat oven to 180 degrees C. Weld the raisins in warm water. Mix the eggs and sugar until fluffy. Meanwhile, melt the butter. Mix flour with yeast and gradually fold in the egg mixture. (no lumps, all flour should mix well!) Pour melted butter into batter.
Peel the apples and remove cores, cut 1 apple into small pieces and put it into the batter, along with the drained raisins. Spoon into a buttered greased and floured cake pan. Cut the second apple into wedges and place them side by side on top of the batter; push them in a bit .Bake the cake for about 40 minutes.
These and other such delicious cake recipes are in one of my favorite baking books: Les cakes de Sophie, from Sophie Dudemaine.

Hope you like it; be happy!

1 opmerking:

  1. Deze cake ziet er echt heel erg lekker uit. En ja ik ken dat, als je denkt iets in huis te hebben , is het alweer op. Als je wilt reageren op mijn bericht is het volgens mij het handigste om dat te doen op mijn eigen blog. Ik begrijp dat je op jouw blog mij een bericht wilde sturen ?
    groeten Petra
    p.s ken je het boek collage couture ? Ik heb het boek ingezien en hij staat hoog op mijn verlanglijst.

    BeantwoordenVerwijderen