zaterdag 4 juni 2011

Bruschette




Nog een collage-zentangle. En hier hoort een lekker receptje bij: bruschette al pomodoro. Een eenvoudig, maar superlekker voorgerechtje.

Ontdoe een paar rijpe tomaten van hun kroontjes en snijd ze in kleine stukjes. Vermeng met wat zout & peper en extra vergine olijfolie.
Besprenkel een paar sneetjes (oud)brood (stokbrood of boerenbrood) met wat olijfolie en rooster ze onder de grill. Smeer ze in, als ze nog warm zijn, met een teentje knoflook. Verdeel de tomaatstukjes over de sneetjes en strooi er wat verse basilicumblaadjes over. Jummie!

Another collage-zentangle. And with it comes a nice little recipe: bruschette al pomodoro. A simple, but very tasty starter.

Remove the crowns from a few ripe tomatoes and cut them into small pieces. Mix with salt & pepper & extra virgin olive oil. Sprinkle a little olive oil on some slices of (old) bread (baguette or farmbread..) and put them under a hot grill. When still warm, rub them in with a clove of garlic. Divide the tomatoes over the slices of bread and top it off with some fresh basil leaves. Delicious!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen