vrijdag 25 mei 2012

Olijfjes/ Olives

Hi allemaal, Zo, de verkoudheid/griep is gelukkig weer achter de rug. Had gelijk weer zin om te schilderen enzo..Nog 2 mixed media collages gemaakt (allebei weer met 'culinaire' inslag!).
Well, luckily I got over that cold/ flu. Immediately wanted to paint again. So I made 2 more mixed media collages (both with a 'culinary' feel..):

Ik ben gek op olijven, jullie ook? Dus hier een lekker receptje om olijven te marineren.
I do love olives, don't you? So here's a nice recipe to marinate them.

Pittig: Neem ca. 60 ml. lekkere vergine olijfolie. Doe hier een fijngehakt teentje knoflook door, 1 tl. harissa, 2 eetl. gehakte geroosterde paprika (verkrijgbaar in pot). Doe er eventueel nog wat blokjes feta door. Meng met ca. 250 gram zwarte olijven en laat een paar uur intrekken.
Kruidig: 60 ml. olijfolie vermengen met wat fijngehakte (verse) rozemarijn & tijm; gehakt knoflookteentje erdoor en wat peper. Vermengen met 250 gram gemengd zwarte/ groene olijven en laten intrekken.

Spicy: Take 60 ml. vergine olive oil. Mix it with 1 finely chopped clove garlic, 1 teasp. harissa, 2 table sp. chopped roasted paprika. Put in some feta if you like. Mix it all with 250 gr. black olives. Let it rest for a few hours.
Herbs: Mix the olive oil with some chopped fresh rosemary & thyme; plus 1 finely chopped garlic clove and some ground pepper. Mix with the olives.

Enjoy and be happy!

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige collage. Ik heb je er een mail over gestuurd. En nog een heerlijk recept erbij, mmmmm ik hou van olijven. X

    BeantwoordenVerwijderen