maandag 28 mei 2012

Yummie pie anyone...?

Hi there, Zo, laatste vrije dag, morgen weer gewoon werken/ school etc. etc. Zometeen komt m'n jongste ook weer thuis, die is het hele weekend op stap geweest; toch weer fijn als iedereen weer 'gewoon' thuis is! Heb nog heerlijk geschilderd vandaag, een hele grote collage van een frambozentaart dit keer (30x40 cm).

Well, last 'holiday' today, tomorrow everybody's off to work/ school etc. again. My youngest daughter will be home soon now, she's been away the whole weekend; always nice when everyone's home again, as 'usual'! Spent some lovely time painting today, made this big rasberry pie collage. (30x40 cm) .


Bij zo'n taart hoort ook wel 'n recept, vind je niet? Het is niet een recept voor de taart op de collage, maar deze is ook heel jummie. With a pie like that should come a recipe, don't you think? It's not the recipe for the cake on the painting, but this one's also very yummie!

Frambozen cheesecake

Verwarm de oven voor op 180 gr. C Vermeng 60 gram Digestive koekjes (verkruimeld) met 30 gram gesmolten boter en 60 gram suiker. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het mengsel erin. Bak de taartbodem ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Meng intussen 500 gr. roomkaas (bijv. mascarpone) met 1 el citroensap, 1 tl. vanille essence, 60 gram suiker. Meng met mixer tot gladde massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop ze er goed door. Neem 2 doosjes frambozen; spatel heer voorzichtig 3/4 hiervan door het deeg. Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart ca. 35 minuten (hnagt beetje van je oven af..) Versier met de rest van de frambozen en een beetje poedersuiker.

Raspberry cheesecake

Preheat the oven at 180 gr. Celsius Mix 60 grams Digestive biscuits (crushed) with 30 grams of melted butter and 60 grams of sugar. Line a springform pan with parchment paper and press the mixture in. Bake the crust about 10 minutes in the preheated oven and let cool. Meanwhile Mix 500 gr. cream cheese (eg mascarpone) with 1 tbsp lemon juice, 1 tsp. vanilla extract, 60 grams sugar. Mix with mixer until smooth. Add the eggs 1 by 1 and beat them well thru the mixture. Take 2 boxes of raspberries; mix gently 3/4 of the raspberries thru the dough. Spread the filling over the bottom and bake about 35 minutes (depends a bit of your oven ..) Garnish with remaining raspberries and a little powdered sugar.

Enjoy and be happy!!

7 opmerkingen:

  1. looks good enough to eat! Love all the colors you used!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat prachtig gemaakt deze collage, ik heb ook geprobeerd dit voor de eerste keer te doen, maar kan zeker nog wat info van je gebruiken, want waar plak jij je plaatjes mee op, hoe bewerk je het, enz enz.
    Want ik kan alleen maar sites vinden in het engels.
    groetjes mina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Mina!! Ik stuur je een mailtje met wat meer info! Grt, Madeleine

      Verwijderen
  3. OoooLaLa! I love this painting and the recipe looks great too!
    thanks for sharing!
    Renee
    xoxo
    www.fussitup.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thank you all for kind reactions!! Makes me happy! rgdrs, Madeleine

    BeantwoordenVerwijderen